Közeledik a nyári szállás őrület Siófokon

Hazánkban van jó néhány olyan város, ahol nyáron szinte egy tűt sem lehet leejteni. Ilyen hely Siófok is, amelyet az év két-három legmelegebb hónapjában belföldi vendégek, és külföldi turisták is szinte megszállnak.

Amikor külföldön Magyarország szóba kerül, szinte mindig a Balaton az szó, amely azonnal szóba kerül. A magyar tenger Európa-szerte ismert, és közkedvelt üdülési helyszín. Nyaranta sok ezer külföldi érkezik a környező országokból, hogy kipihenjék a dolgos hétköznapok fáradalmait.

szallas

 

Siófok a balatoni turizmus egyik központja

A balatonpart legnagyobb városa, amely a Balaton déli partján helyezkedik el. A kikötővárosban rengeteg szálláshely épült az elmúlt évtizedekben, és aki nyáron ellátogat a városba, az láthatja, hogy nem is véletlenül. A myszallas.com munkatársai szerint a siófoki szálláshelyek száma folyamatosan bővül, de nyáron ennek ellenére mindig dugig vannak a szállodák, hotelek, apartmanok és kempingek.

 

Nyáron a fiatalok elözönlik a várost

A Balaton már maga komoly vonzerőt jelent a fiatal korosztály számára, de Siófok és a környéke olyan infrastrukturális fejlődésen ment keresztül, amely párját ritkítja az országban. Sorra nyíltak, és nyílnak meg a jobbnál-jobb fiatalokat csalogató helyek, valamint emberek tízezreit vonzó fesztiváloknak is helyet szorítottak. Idén nyáron sem maradhat el a Balaton Sound, amely a Siófoktól mindössze negyedórányira található Zamárdiban kapott helyet ismét.

A Myszállás előrejelzése szerint a Balaton Sound idején a siófoki apartmanokat szinte vadászni kell majd, ezért aki úgy tervezi, hogy egy eszméletlen bulis hetet töltene nyáron Siófokon, és a környékén, az időben foglalja le a szállását. Mert az apartmanok nagyon hamar meg fognak telni a bulizni vágyó fiatalokkal.

Úton-útfélen kiadó szállásokba ütközünk

Azt nem mondhatnánk, hogy Siófok nincs felkészülve az emberáradatra. Az ember csak kapkodja a fejét a városban, hiszen minden második ingatlan előtt ki van téve a tábla, hogy szóba kiadó, vagy éppen az, hogy „Zimmer frei”. Ezért azt gondolhatnánk, hogy elég lesz majd a helyszínen szállást keresnünk. A kép azonban csalóka, mert a tapasztalatok alapján azt mondhatjuk, hogy nyáron a rengeteg kiadó szóba, szállás ellenére is, szinte vadászni kell a még igénybe vehető szállásokat. A magyarok és a külföldiek is imádják a Balatont, ráadásul a homokos, lassan mélyülő több kilométeres partszakasz minden kisgyermekes család álma. Ezért a nyári hónapokban a magyar családok jelentős része biztosan tiszteletét teszi Siófokon.

 

Természetesen Siófokon nem csak pancsolni lehet. Szolgáltatások egész sora épült ki a városban és a környékén. Legyen szó vendéglátásról, kulturális programokról, esti szórakozásról, aki Siófokra érkezik az biztosan élményekkel teli napok után tér vissza a mindennapokba.

 

 

This entry was posted in Szállás. Bookmark the permalink.