Az öntöző vezérlővel irányíthatja a locsolórendszert

Mindenki látott már locsolórendszert, mert manapság még a közterületeken is jelen vannak, hogy ellássák a füvet vízzel. Mindegyik berendezésnél ott az öntöző vezérlő, ami általában védett helyen van. Közterületen érdemes ezt elrejteni, hogy csak azok férjenek hozzá, akik üzemeltetik az eszközt, míg magánszemélyeknek rengeteg változat érhető el. Van például kültéri és beltéri, elemmel vagy hálózatról működő, hagyományos vagy érintőképernyős.

A gyártók mindenkire gondoltak, amikor az öntöző vezérlőt tervezték, ezért megfelelnek az egyéni igényeknek. Az eszköz lényege, hogy beállítható a víz mennyisége, a szórás időpontja és időtartama. Bármikor lekapcsolhatja vagy a kedve szerint elindíthatja. A legtöbb esetben korán reggel vagy pedig késő este szokták beindítani, hogy a nyári forróság és a hideg víz együttvéve ne tegyen kárt a növényekben, gyepszőnyegben. Az öntöző vezérlő az elméje az egész berendezésnek. Manapság már okosvezérlőt is lehet kapni, ami érzékeli a talaj nedvességét és tisztában van az időjárással.

A veteményesnek kiváló a csepegtető öntözés

Rengetegen termesztik meg saját maguknak a zöldségeket, hiszen egyre többen próbálnak egészségesen táplálkozni. Ekkor jön szóba a csepegtető öntözés, ami leveszi az ember válláról azt a mindennapi terhet, amivel az öntözés jár. Tény, hogy maga a veteményes is nagyon sok munkába és erőfeszítésbe kerül, hiszen ültetni, gyomlálni, metszeni és egyéb feladatokat kell elvégezni.

Mindezeket befejezve nem biztos, hogy pont az öntözésre vágyik. A csepegtető öntözés olyan rendszer, ami megfelelő mennyiségű vízzel látja el a növényeket pont a gyökereknél. Nem pocsékolja a vizet, roppant takarékos, valamint egyenesen oda szállítja, ahová kell. Nem szórva teszi azt, hanem nagyon kíméletesen, csepegtetve. A szórófejek a gyepszőnyeget látják el, míg a csepegtető öntözés a zöldségeknél és gyümölcsöknél állja meg a helyét. Persze ez leginkább akkor válik előnyössé, amikor nagymennyiségű veteményesről van szó. A berendezés szabaddá teszi a délutánjait.

This entry was posted in Webshop. Bookmark the permalink.