5 tuti tipp alma alkatúaknak a nyári öltözködéshez

Az alma alkatúakra jellemző a viszonylag rövid nyak, a széles vállak, nagy keblek, keskeny csípő, karcsú, formás lábak. Az alkat arányaiban nagyjából egyvonalú: a váll, a derék és a csípő kb. egy vonalban helyezkednek el. Súlygyarapodáskor a kilók általában a has környékére rakódnak le, a derékvonal pedig kevésbé hangsúlyos. Az alma alkat ugyanolyan szép és nőies, mint a többi, és öltözködéssel kiválóan lehet hangsúlyozni előnyös vonalait. Mégis sokan előnytelennek élik meg ezt az alkatot, főleg a nyári hőségben; sötét színű, lepelszerű, szabás nélküli ruhákba bújtatják magukat. Ebben a cikkben 5 hasznos tippel segítünk, hogy alma alkattal is könnyedén öltözködhess a környezethez és a hőmérséklethez, miközben megéled alkatod nőiességét!

Első tipp: Ne féljünk a színektől!

Akit zavarnak a has környéki pluszkilók, gyakran a karcsúsító hatású sötét színeket választják. Azonban egy előnyös szabású darab jobban karcsúsít, mint a világ legfeketébb ruhája, így egész nyugodtan élvezhetjük az élénk nyári színeket; csupán arra figyeljünk, hogy az alkatunkhoz passzoló szabást válasszuk.

Második tipp: Éljen a klasszikus V-kivágás!

Az alma alkathoz sokszor nagy mellek is társulnak, ezért érdemes V-kivágású felsőket illetve ruhákat viselni, és a nyári hőségben bátran kísérletezhetünk akár mélyen dekotált darabokkal is. Egy lenge nyári ruha V-kivágással bombabiztos választás az alma alkat számára!

Harmadik tipp: Hangsúlyozd a derekad!

Ha egy övvel vagy magával a szabással hangsúlyt kap a derékvonal, az alkat megjelenése közelebb kerül a homokóra alkathoz. A mell alatt húzott fazonok kiemelik a formás kebleket, ráadásul optikailag karcsúsítják a derekat is. A szűkítés alatt lefelé bővülő felső vagy ruha nyáron szellős viseletet biztosít, estére pedig tökéletes kiegészítő a derékig érő kiskabát.

Negyedik tipp: Itt az idő a lábak villogtatására!

A mintás, élénk vagy világos színű nyári szoknyák és nadrágok az alsó testre és a vékony lábakra terelik a figyelmet. Nem kell félni a rövid ruhafazonoktól sem, amik szabadon hagyják a formás lábakat – hiszen mikor mikor villantsuk ki őket, ha nem a nyári melegben?

Ötödik tipp: A kiegészítők ereje

Ne becsüljük le a kiegészítők erejét: az alma alakúak esetén a nagy és hosszú nyakláncok nyújtják az alakot, a nagyméretű fülbevalók a kerek arcot teszik hosszabbá, az óriás táskák pedig előnyösebb választásnak bizonyulnak, mint a kisebb retikülök, mivel optikailag kevésbé „vesznek el” az alakon.

This entry was posted in Webshop. Bookmark the permalink.