Minden országnak meg van a maga nemzeti itala, Oroszország számára ez a vodka. Az első üveg itóka létrejötte óta évszázadok teltek már el, ami idő alatt számtalan márkanévvel készültek hideg időben oly értékes italok. Szó lehet kalinka vodkáról, vagy például zubrowka vodkáról, ami biztos, hogy a kisebb eljárási különbségeket leszámítva, a készítés folyamata ugyanaz.
Ami minden esetben ugyanaz, az az, hogy úgy a kalinka vodka, mint a zubrowka vodka alapanyaga cukorban és keményítőben gazdag élelmiszer lehet. Sok esetben ez a búza, az burgonya vagy az árpa, de persze bármi más is lehet, amire ez a két jellemvonás érvényes. Bármit is válasszanak az ital alapanyagául, azt megerjesztik, amiből aztán elpárolják a finomszeszt. Minden vodka alkoholtartalma 37% körül van, ebben sincsen nagy különbség a márkák között. Ez az itóka leginkább azok számár ajánlott, akik nincsenek oda markáns ízzel rendelkező szeszekért, hiszen a vodka a maga visszafogottságával teszi emlékezetessé az alkalmat.