Vásárlási tanácsok egy társasjáték webshoptól

Nemcsak az ünnepek alakalmával merül fel a kérdés, hogy mivel is lepjük meg a gyerekeket és egymást. A különböző számítógépes játékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, azonban sok esetben nem ezek jelentik a megoldást a problémára. Sajnos sok esetben veszik el a figyelmet, és egy olyan világba kalauzolja el a játékost, amelyre nem mindenkinek van szüksége. Remek választást jelenthetnek azonban például a társasjátékok, amelyek a mai napig népszerű darabok. Lássuk, mi alapján érdemes választani!

Társasjáték választásának szempontjai

Már többször bebizonyosodott, hogy egyes játékok nem járulnak hozzá a kicsik és a nagyok fejlődéséhez. A kiegyensúlyozott életmódhoz nem igazán tartozik hozzá a rengeteg számítógépes játék, amely bár kiszakít bennünket a mindennapokból, nem rángat minket vissza oda, ha éppen szükség van rá. Ezzel szemben a társasjátékokról más kép alakult ki bennünk, ami nem véletlen.

Jó kérdés azonban, hogy milyen is egy megfelelő darab, ami az egész család számára jó választás lehet. Milyen egy igazán jó társas, amit bárki számára nyugodtan megvásárolhatunk és amivel szinte bárki játszhat?

1.     Szempont

A Gémklub társasjáték webshop szerint rengeteg szempontot érdemes figyelembe venni a társas vásárlásnál. Az első ilyen a digitális korban felfedezett változások, hiszen ma már ki ne rendelkezne egy okostelefonnal, esetleg egy tablettel. A “hagyományos” kommunikációs formák miatt azonban egyre jobban háttérbe szorulnak az emberi és a családi kapcsolatok. Nem igazán töltünk időt együtt, nem kirándulunk, nincsenek rég megszokott házibulik, ahol előkerül a Monopoly vagy éppen a magyar kártya.

Érdemes mindenképpen figyelembe venni az életkort, hiszen másra van szüksége egy gyereknek, egy tininek, de teljesen más igényei vannak egy fiatal felnőttnek. Nemcsak ők kapcsolódhatnak ki azonban társassal, hiszen az idősebb korosztály is előszeretettel tölt időt egy-egy ilyen partival. Amennyiben különböző korú a család, akkor érdemes olyan típus mellett letenni a voksunkat, amely az egész társaság számára élvezhető lehet.

2.     Szempont

Ugyanúgy az életkorhoz köthető a második szempont is. Nem árt ugyanis már korán elkezdeni ezzel játszani, hiszen akár már kétéves kortól találhatunk megfelelő darabot. Persze ilyenkor mindenképpen érdemes valamilyen kirakóssal kezdeni, később pedig jöhetnek a fejlesztők is. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mennyire sokat javíthat a gyermekkel való kapcsolatunkon, ha együtt játszunk velük. Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy mennyire fontos a velük töltött idő. Ehhez azonban mindenképpen olyan típust érdemes beszerezni, amit a felnőttek és a kicsik egyaránt élvezni tudnak.

3.     Szempont

A harmadik pedig a szabályok betartására való ösztönzés. Főleg a kicsiknél fontos, hogy olyan társast válasszunk, amely esetében lehetőség van megtanítani őket a szabályokra. Ez nemcsak a játék során lesz fontos, hiszen az életben is megannyi dolog előírás szerint működik. Fontos azonban, hogy a leírás rövid és tömör legyen, amit a kicsik is könnyedén megérhetnek. Ezek felkészítik majd őket az óvodára, az iskolára, és magára az életre egyaránt. Mivel ezekben bőven van megoldandó feladat, így az intézményekben már rendelkeznek megfelelő problémamegoldó képességgel.

A Gémklubból beszerezhető típusok

Szerencsére manapság már a társasjátékok megvásárlásához sincsen szükség az üzletek járására. A Gémklub webáruházában megannyi lehetőségünk van minőségi és izgalmas darab közül kiválasztani a tökéletes darabot. Itt az alábbi kategóriákban nézelődhetünk:

  • Társasjáték felnőtteknek
  • Családi társasjátékok
  • Gyerek változatok
  • Parti társasok
  • Logikai játékok
  • Kártyák, könyvek

Látszik, hogy mennyire széles a termékpaletta, aminek köszönhetően az egész család számára könnyedén beszerezhető egy kedvelt változat. Amennyiben nem sikerülne dönteni, érdemes végig nézni a Top50 társasjátékot, hiszen ebben megannyi ötletet kaphatunk azzal kapcsolatban, hogy melyik lenne a legjobb megoldás az adott személy számára. Mivel amúgy is sokszor kérdezik meg az emberek, hogy melyek a legnépszerűbb darabok, így a webáruház már előre összegyűjtötte azokat, amik még egy nagyobb társaság számára is megoldást jelenthetnek.

This entry was posted in Szórakozás. Bookmark the permalink.