Számlázó program, mint online pénztárgép

Az elmúlt években egyre több piaci szegmensre terjesztette ki az adóhatóság a kötelező online pénztárgép használatát. Minden szereplő a kötelező határidők betartásával volt elfoglalva és az online kasszák beszerzésével.

A kasszák beüzemelése és a használatuknak a megtanulása sok időt elvett a hasznos időből. Kevés vállalkozó tudja azt, hogy a drága online kasszák helyett van más legális alternatíva. Ez pedig az online számlaadás. A jogszabályok megengedik a számlázó program használatát az online kassza helyett.

Ez a megoldás elsősorban olyan vállalkozásoknak éri meg, akik nem nagy mennyiségben állítanak ki számlát ugyanis minden egyes bevételről névre szóló számlát kell kiállítani, ezt pedig a legegyszerűbben egy számlázó program segítségével tudjuk megvalósítani. Továbbá fontos azt tudni, hogy ha valaki ezt a megoldást részesíti előnyben az online kasszával szemben akkor minden hónap 15-ig jelentési kötelezettséggel tartozik a kibocsátott számlákról a PTGSZLAH nyomtatványon, amelyet elektronikus úton kell benyújtani a NAV felé és nem szabad elmulasztani a benyújtását. Emellett, a számlázó program arra is lehetőséget biztosít, hogy számlázó API kiegészítővel automatizáljuk a számlakiállítást, így a vállalkozás még komoly időt is spórolhat ezzel. A számlázó program használata egy lehetőség, ha nincs arra lehetőség, hogy az online kasszát válasszuk a vállalkozásunk számára.

This entry was posted in Szolgáltatás. Bookmark the permalink.