Sok előnyt biztosít a kerti öntöző

Az otthonunk nem azért van, hogy minél több fejfájást és munkát adjon nekünk, hanem lehetőleg kiszolgálja az igényeinket. Nagyon lehangoló, ha a napi munkavégzését követően hazatérve azt látjuk, hogy még rengeteg tennivalónk van. Éppen ezért megéri bevetni a modern tudomány nyújtotta eszközöket, például kerti öntöző formájában. A kellően elragadó és egészséges kert kialakításának az egyik feltétele, hogy rendszeres vízellátást tudjunk biztosítani a növényeknek. A feladat nem mindig egyszerű, főleg a nyári hónapokban.

Szerencsére már többféle kerti öntöző áll rendelkezésre, amelyek gondoskodni tudnak arról, hogy időközönként elvégezzék helyettünk a locsolás feladatát. Természetesen nem mindegy, hogy milyen kialakítás mellett voksolunk, ugyanis ez meghatározza a takarékosságot. Bár a legtöbb hálózat utólag is telepíthető, érdemes ezt még a kezdeti lépésekben elvégezni, hiszen így lehet garantálni azt a professzionalistást, ami biztosítja a magas hatásfokot. A kerti öntöző új távlatokat nyit, ugyanis tesz róla, hogy kellően friss legyen a környezet, amiben nemcsak a növények, hanem mi szintén remekül érezhetjük magunkat.

Miként zajlik az öntözőrendszer kiépítése?

Általában kétféle módról lehet beszélni az öntözőrendszer kiépítése alkalmával. Az egyik az utólagos, a másik pedig a készülő kert esetében történő telepítés. Itt egyértelműen a vezetékek lefektetése okozza a fő problémát, amihez árkok ásására van szükség. Nem kell túl mélyre kerüljön a vezeték, hiszen bőven elég a 25-30 cm, ami megközelítőleg 1-2 ásónyom. Az öntözőrendszer kiépítése ezt követően a csövek lefektetésével, a bekötések kialakításával folytatódik.

Gondoskodni kell az ellátó forrás meglétéről, ami lehet ásott vagy fúrt kút, ciszterna, patak, természetes forrás. Áramra is szükség van, hiszen ezzel történik meg az ellátó szivattyúk meghajtása. A terület zónákra lesz osztva, amelyek le kell fedjék egymást a szórófejek okos kiosztása révén. Mindent összehangolni elég professzionális munka, de az öntözőrendszer kiépítése után már nem lesz szükség másra, mint időközönkénti karbantartásra, hiszen minden egyéb automatikusan fog működni.

This entry was posted in Szolgáltatás. Bookmark the permalink.