Plazmavágó célja és felhasználása

Önök, akik ezt a cikket olvassák, biztosan kerültek már abba a helyzetbe, amit személy szerint nagyon nem szeretek, bár többször is meg kellett oldanom, mikor is egy lemezbe, vagy egyéb tárgyba alakos mintát kellett kialakítanom, lehetőleg pontosan, csak ott átlyukasztva, ahol szükséges. Erre a jól bevált módszer, hogy fúrunk néhány lyukat, majd egyéb célszerszámokkal, mint lemezolló, fűrész, hidegvágó, reszelő, kínkeserves munkával kialakítjuk a szükséges formát.


Ehhez hasonló problémákkal komoly cégek is találkoznak, pont ezért fejlesztettek ki olyan eszközöket, mint a vízzel vágó, lézervágó, CNC megmunkáló eszközök, vagy a plazmavágó.
Most egy olyan eszközről írok, ami ezek közül, kapható kézi egységgel is, tehát a többinél szabadabban alkalmazható.
Ez pedig nem más, mint a plazmavágó. A plazmavágáshoz használt egység, nagyjából akkora, mint egy kézi fúrógép, így kisebb helyen is használható, vagy olyan helyzetben is végezhető, a munkát nagymértékben megkönnyítő plazmavágó, ahol nincs mód a tárgyat felhelyezni a megmunkáló eszköz asztalára, mondjuk egy a kerekein lévő autó karosszériájánál.
Tény, hogy ilyen, kézi plazmavágással nem igazán lehet tökéletes vágási felületet kialakítani, de mégis olyan mértékben meggyorsítja a folyamatot, hogy munka közben az ember folyamatosan áldja a tervezőjét!

This entry was posted in Termék. Bookmark the permalink.