Öntapadós mérőszalagok

A mérőszalagok használata elengedhetetlen az építőipari munkavégzéskor.  A mai napon az egyik legkedveltebb és legtöbb használt mérőeszköz a keretes és a zsebmérőszalag.

5-ontapados-meroszalagokA mérőszalagoknak számos változata megtalálható a piacon, azonban óvakodni kell a rossz minőségű pontatlan szalagoktól. A minőségi szalagok jellemzője, hogy erős acél maggal rendelkezik valamilyen felületkezeléssel ellátva. A poliamid bevonatos szalagok nagyobb kopásállóságúak, mint a hagyományos társai, ezek a savaknak és szennyeződésnek jobban ellenállnak.

Fontos, hogy a mérőszalag pontossága II. osztálynál ne legyen rosszabb, mert az sok mérési pontatlanságot eredményezhet. A keretes mérőszalagok jellemzően hosszabb mérésre, míg a zsebmérőszalag a kisebb max 6-8 méterig használható.

A mérőszalagok egyik speciális fajtája, az öntapadó csíkkal ellátott szalag, melyet munkapadokra, gépekre, asztalokra is kényelmesen fel lehet ragasztani. Az öntapadós mérőszalag is acél szalagból áll, mely fehér lakk bevonatot kapott. Az alján erős kétoldalas ragasztó található, mely szinte az összes felületen jól tapad. Felragasztás előtt a felületet portalanítani és zsírtalanítani kell.

Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket a MűszerGuru.hu webcímen!

This entry was posted in Szolgáltatás. Bookmark the permalink.