Melyik klíma típus éri meg jobban?

Klíma nélkül ma már aligha tudjuk elképzelni a zárt tereket. Sokszor már a késő tavaszi hónapokban kénytelenek vagyunk beüzemelni a készüléket, és nem ritka, hogy még az indiánnyár hónapjaiban is alkalmazzuk azokat. Nem véletlen, hogy manapság minden korábbinál többen érdeklődnek a klímák iránt. A kínálat azonban típus és márka tekintetében is igen széles, így laikusként nem lehet egyszerű választani.

Ha nehezére esik dönteni a többféle klíma közül, akkor a klimaszakaruhaz.hu-hoz hasonló oldalak sokat tudnak segíteni. Az oldalfali klíma rendszerint a háztartásokban kedvelt, ugyanis kis helyet foglal és miként nevéből is adódik, az oldalfalakon elhelyezhető. Hátulütője az lehet, hogy a hőelosztás egyenetlen, és a komfortérzet miatt a megfelelő elhelyezése is kiemelt figyelmet érdemes fordítani. A multi split klíma egy beltéri és egy kültéri egységből áll, és akár több beltéri egység is csatlakozhat egyetlen kültérihez. Bár kényelméhez kétség sem férhet, de kivitelezése már csak a kültéritől mért távolságok miatt is igen költséges lehet.

A kazettás klímák és a légcsatornás változatok egyaránt jó választásnak bizonyulhatnak például nagyobb kereskedelmi egységek esetében, ha pedig lakóingatlanról van szó, akkor természetesen nem mehetünk el a mobil klímák mellett sem. Ezek hatalmas előnye a mobilizálhatóság, így tetszés szerint helyezhetjük el bármely helyiségben, vagy akár magunkkal is vihetjük a nyaralóba azt. A mobil split klíma praktikus és kényelmes választás, de ha elsődleges a gyors beüzemelés, akkor hátrányai ellenére is a gégecsővel szerelt mobil klímát célszerű választani. Erről azonban érdemes tudni, hogy zajos, sokat fogyaszt és hatásfoka is elmarad az egyéb klíma típusok mellett.

A klíma akár fűtésre is használható, bár hazánkban még a legtöbben azt gondolják, hogy ez igen magas költségekkel járna hosszú távon. Tény pedig, hogy a hőszivattyús elven működő klímafűtés hatékony és kényelmes választásnak bizonyul. Jó döntés lehet a hagyományos fűtési rendszer és a klíma társítása. Az úgynevezett temperáló fűtés során a klímával mindössze rásegítünk a hőmérséklet emelésére abban a helyiségben, amelyet éppen szeretnénk jobban felfűteni.

This entry was posted in Szolgáltatás. Bookmark the permalink.