Költséghatékony vállalati rendszer VPS alapon

A virtuális privát szerverek, a virtualizációs technológia igazi forradalmat hoztak el a számítástechnikába. Olyan forradalmat, amely megszabadította a rendszereket fizikai korlátaiktól, és így lehetővé tette, hogy egy adott befektetés sokszorta nagyobb megtérülést hozzon – ráadásul egyszerűbben.

Egy fizikai szerver jórészt kihasználatlan erőforrások összessége, amely szinte szó szerint zabálja az energiát és csak keveset nyújt cserébe. Egy virtuális szerver ugyanakkor mindig éppen annyi erőforrást vesz igénybe, amennyire az adott pillanatban szüksége van.

szerverek berleseNincsenek üresjáratok, nincs feleslegesen kidobott pénz. Egyetlen fizikai szerveren ugyanakkor egyszerre több iterációt is futtathatunk, így olyan egyszerűen skálázhatjuk a rendszerünket, hogy csak kérnünk kell, és az máris megadatik.

A profi szolgáltató adatközpontjában – mint a DoclerNet – működő bérelt VPS-ek emellett gondokat sem okoznak. Saját dedikált, fizikai szerverek üzemeltetésekor rengeteg váratlan költséges problémával szembesülhetünk, amelyek azonban a virtuális gépek esetében nem létezőnek tekinthetőek.

A fizikai gépek egyikének-másikénak meghibásodása a rendszerben semmiféle fennakadást nem okoz, az adatközpont tapasztalat szakemberei pedig minden pillanatban figyelik ezek működését, hogy a legkisebb fennakadás se forduljon elő. Ha egy vállalati rendszer működésében zavar áll be, az kétségtelenül veszteséget okoz. A rendelkezésre állásnak teljesnek kell lennie, különben ügyfeleket, pénzt és presztízst veszítünk.

A VPS bérlés további fontos előnye, hogy hosszú távon is tervezhető, fix kiadást jelent. Nincsenek váratlan költségek, és nincsenek problémák sem: egy high-tech adatközpontban az elérhető legnagyobb hatékonysággal teszik majd szervereink a dolgukat, s nekünk soha többé nem kell azzal gondolnunk, vajon kellően (költség)hatékonyan működik-e vállalati rendszerünk.

This entry was posted in Szolgáltatás. Bookmark the permalink.