Klíma fertőtlenítés és karbantartása

A klíma fertőtlenítés és rendszeres karbantartása több szempontból is fontos. A nem tisztított klímarendszerek egészségünkre negatív hatással vannak, büdösek lehetnek. Sajnos, a klíma karbantartásának hiánya miatt károsodás is keletkezhet. A klíma beltéri egységének belseje, a folyamatos pára lecsapódása miatt, a hűtés üzem közben nedves, ami kedvez a betegségeket okozó baktériumok, vírusok, és gombák elszaporodásának.

Klíma fertőtlenítés

Klíma fertőtlenítés

A másik ok, amiért a klíma fertőtlenítés és karbantartása fontos, a gép üzemszerű működésének biztosítása. Az üzemszerű működés szempontjából a kültéri egység tisztítása legalább ennyire fontos feladat. A kültéri egység az utcai, jóval szennyezettebb levegőt keringeti, ezért sokkal jobban elkoszolódhat, mint a beltéri egység.

A sok por és a nyárfavirág szöszei valóságos szőnyeget képesek fonni a kültéri egység hőcserélőjének lamelláin, ami képes teljesen elzárni a levegő útját és ez meghibásodáshoz vezethet, ezért fontos ennek ellenőrzése. A tisztítás mellett, szükség van még a gép paramétereinek, és nyomás értékeinek ellenőrzésére is, ezeket a szerelők nyomásmérővel mérik. Sajnos előfordulhatnak extrém koszos beltéri egységek, amiknek a tisztításához a készüléket le kell majd szerelni és alkalmas helyen szétszedni és kitakarítani.

Ha a tisztítás mikéntjét vizsgáljuk, nem is olyan bonyolult dolog, de van úgy, hogy a kültéri egységet nehéz megközelíteni. Így mégis inkább azt javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez vagy szakszervizhez, akik tapasztaltabbak, jártasabbak a tisztítás területén. A gyártók, a klíma fertőtlenítést és karbantartást évente kétszer ajánlják, de elegendő egyszer is ahhoz, hogy megóvja a maga és családja egészségét.

This entry was posted in Szolgáltatás. Bookmark the permalink.