Így változtathatja meg az Oculus Rift az oktatás világát

Az Oculus Rift megszületésével új korszak köszöntött be a virtuális szórakozás világában, hiszen ez a technológia túlszárnyalja a konzolok által nyújtott lehetőségeket.

A konzolokszervize.hu oldalról már megvásárolható az új készülék, és nem kell sokkal többet a kasszánál hagyni érte, mint a legújabb konzolokért. Miért ennyire különleges az Oculus Rift? Egyfelől azért, mert sikerült megvalósítani a VR elképzeléseket, amik korábban korlátokba ütköztek. Tulajdonképpen a 90-es években volt még egy próbálkozás ezen a téren, de akkor nem sikerült olyan szinten kivitelezni ezt a technológiát, mint ahogyan az Oculus Rift esetében történt. Hogy mi is ez a VR technológia?

A nevében is benne van, hogy egy olyan világ megtapasztalása, ami tulajdonképpen a valóságban nem létezik. Ezt a virtuális világot nemcsak láthatjuk az Oculus Rift szemüvegén keresztül, hanem ténylegesen meg is tapasztalhatjuk, azaz interakcióba léphetünk a benne található dolgokkal. Egyszóval, akik felteszik az említett szemüveget, azokkal elhiteti, hogy testben és lélekben is jelen vannak abban a világban. Hogy mi mindenre lehet használni ezt a technológiát? Valójában több felületen lehet alkalmazni. Először is a szórakoztatóiparban, hiszen a virtuális játékokon túl, a 3D és 4D filmek is élvezhetők vele.

Ugyanakkor a fejlesztőknek már egy egész stadiont is sikerült felépíteniük a virtuális világban, aminek köszönhetően „élőben” tapasztalhatók meg a mérkőzés izgalmai, persze mindezt az otthoni kanapéról. A vásárlás területén is alkalmazható, hiszen a VR technológia segítségével nemcsak katalógusokat lehet nézegetni, hanem végigjárható maga az üzlet is. Az oktatást is forradalmasíthatja, mivel segítségével olyan terepgyakorlaton vehetnek részt a tanulok, ahol könnyebben elsajátíthatják a tananyagot. Ugyanakkor a múzeumok kiállításai is megtekinthetővé válnak akár otthonról is. Kétségtelen, hogy az orvostudomány területén is alkalmazni tudják. Tehát akik megrendelik az Oculus Rift készülékét a konzolokszervize.hu webáruházból, azok megtapasztalják az új korszak beköszöntét.

 

This entry was posted in Szolgáltatás. Bookmark the permalink.