Hogyan zajlik egy beltéri ajtó beépítésének menete?

beltéri ajtó

beltéri ajtó

Amikor lakásfelújításra kerül sor, akkor rendszerint a nyílászárókat is górcső alá vesszük. A legtöbb ingatlan tulajdonos az ablakokra fókuszál az energiatakarékosság miatt, pedig az ajtók is legalább ekkora figyelmet érdemelnek. Míg a bejárati ajtó esetében a biztonság az elsődleges, addig a beltéri ajtóknál már inkább helyeződik a hangsúly az esztétikumra.

 

A szalafa.hu linkre kattintva elolvashatja, hogy hogyan zajlik egy beltéri ajtó beépítése. Ez már csak azért sem elhanyagolható szempont, mert sokan utólag szeretnének új ajtókat beépíttetni otthonukba. Természetesen erre a gyártók is fel vannak készülve, és utólag beépíthető ajtókkal állnak az érdeklődők rendelkezésére. Ez nem mást jelent, mint azt, hogy a beépítés, beállítás utólag, minden más munkálat után is gond nélkül elvégezhető.

A legjobb az egészben az, hogy akár az egyedi ajtónyílásnak megfelelően történhet a kivitelezés, ráadásul sokféle alapanyag, szín, felületi kialakítás közül válogathatnak a megrendelők. A tele ajtólapos kivitel rendszerint irodák esetében keresett, az otthonokban pedig mind többen választják a tolóajtós megoldásokat akár kétszárnyú kivitelben is. Természetesen a klasszikus ajtókat is sokan keresik üveg betétekkel, intarziával, különféle díszcsíkokkal.

 

A beépítést akár egyetlen szakember is gond nélkül, gyorsan elvégezheti, ez pedig nem csak a költségek, hanem a kényelem szempontjából sem elhanyagolható. Elsőként az utólag beépíthető ajtótok kerül a falnyílásba, majd vízzárás történik a padló fölött néhány milliméterrel. Távtartó segítségével rögzíthető az ajtótok, majd miután a purhab megkötött, és a felesleget eltávolítja a szakember, következhet a tokborítás rögzítése. Ezt követően kerül a helyére az ajtószárny, majd utólagos igazítás történhet a tökéletes záródást megcélozva.

 

A tolóajtós megoldás is egyszerűen kivitelezhető, és ennek akkor sincsen akadálya, ha utólag kerül beépítésre a tolóajtó. Kész fogadótokok várják a szaküzletekben a vásárlókat, de gipszkartonos megoldással is elérhető, hogy a tolóajtó szinte a falba kerüljön nyitás alkalmával. A korszerű kialakítások között mindenki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának is megfelelőket. Engedje szabadon fantáziáját, rugaszkodjon el néha a megszokott megoldásoktól, és egészen újszerű, izgalmas végeredménynek örvendhet otthonában.

 

This entry was posted in Szolgáltatás. Bookmark the permalink.