Hogyan találja meg a legjobb szakembert aki garantálja, hogy a nemzetközi fuvar könnyen menjen?

Minden területen szükség van a szállítás valamilyen formájára és gyakran fordul elő, hogy a szükséges árut külföldről kell beszerezni, ilyenkor kerül képbe a nemzetközi fuvar. Az üzleti sikerhez az is kell, hogy kedvező áron végezze el a fuvarozó ezt a feladatot, de hogyan is találhatjuk meg a leginkább megfelelőt azt a következő részből megtudhatjuk.

Első körben, ha van rá időnk keressük fel a leendő szolgáltató létesítményét. Ez azért is jó, mert amikor szolgáltatót keresünk, a legtöbb mindig azt fogja mondani, hogy van kapacitásuk az áru kezelésére, mert sokan bármit megtesznek az üzlet megszerzése érdekében, beleértve az olyan ígéreteket is, amelyeket nem tudnak betartani. Ez gyakran a vezetés által megszabott kvóták és teljesítménycélok miatt van, ami kedvezőtlenül hat az üzletre és a szállítmányozási szolgáltatások minőségére.

Ezért nem árt meggyőződni arról, hogy valóban rendelkeznek szabad kapacitással, van e megfelelő állapotú kamionjuk, szabad és alkalmas sofőrjük ahhoz, hogy a sürgős nemzetközi fuvar könnyen legyen elvégezve. Tekintse meg azt a helyet, ahol árucikkeit és felszereléseit tárolni szeretnék. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő biztonsági óvintézkedések elvégzésre kerülnek, így garantálva, hogy árufuvarozás biztonságban eléri a rendeltetési helyét.

Az is sokat segít a költségek optimalizálásában, ha kihagyja a különböző közvetítőket és a teljes fuvart egy fuvarszervezőtől rendeli meg.

Még a legegyszerűbb ellátási láncoknak is nagyon különböző eleme van. Gépek, bútorok, eszközök, berendezési tárgyak és felszerelések szállítása esetén az érintkezési pontok száma gyorsan növekszik. Fuvarozási szolgáltatások, raktározás és disztribúció, vámkezelés és sok más feladat teszi ki a munka nem tárgyi jellegű részét. A kezelési pontok mindegyike jelentőségteljes lehet, mert befolyásolja a szállítmány biztonságát, amelyet átadnak a feladónak. Ez megnehezíti a küldemények fuvarozásának megtervezését, mert rendkívül sok változó tényező van, amely befolyásolhatja a teljes fuvarköltség mértékét.

Az egyetlen forrásból származó szolgáltató választásával kiküszöbölhető az ellátási lánc menedzsmentjében keletkező szükségtelen többletköltség. Ahelyett, hogy kifizetne egy nagyobb összeget, amely tartalmazza még két három szolgáltató munkáját, inkább válasszon egyet, aki az összeset elvégzi alacsonyabb áron. Ez nem mindig lehetséges és nem szabad úgy tekinteni, hogy mindig ez a legjobb választás, mert van olyan eset amikor elkerülhetetlen több szállítmányozó bevonása a megbízás teljesítésébe.

Ügyeljen arra, hogy saját eszközökkel rendelkezzen a fuvarozás elvégzésével megbízott cég

Hely, felszerelés, személyzet, szaktudás mind meg kell, hogy legyen a vállalatnál. Ez mind olyan dolog, amely elengedhetetlen egy hatékony és jól működő logisztikai cég számára. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy amikor eltávolítja ezen fontos tulajdonságok egyikét, akkor az ellátási lánc törékennyé válhat és ilyenkor gyakran be is következik. Védje a projektbe fektetett időt és pénzt egy jól felkészült partner kiválasztásával.

Győződjön meg arról is, hogy a szállítmányozó rendelkezik a működéséhez szükséges összes engedéllyel. A hatalmas raktár nagyszerű, de ha nincsenek felkészült alkalmazottak, akkor képtelenek a több ezer négyzetméteres raktárban tárolt áruk kezelésére és ugyan ez igaz az áruk szállítására is a megfelelő szakemberek hiányában.

Ne habozzon utánanézni a cégről írt véleményeknek és elkérni a referenciákat
Nem elég, ha csak az fuvarszervező szavát veszi figyelembe. Kérje meg őket, hogy magyarázzák el, és vezessék végig egy előző hasonló projekt teljesítésének folyamatán. Keresse meg a hasonlóságokat, a felmerült kérdéseket és a problémák kezelését mindenképp kérje, a siker elérése érdekében. Az ezekből a beszélgetésekből származó információk segítenek megérteni a jelenlegi projekt szükségleteit és átfogóbb képet adnak az erősségekről és a gyengeségeikről, amik a szállítmányozót jellemzik.

Kérdezze meg bátran a kapcsolattartóját referenciaként, vagy kérjen tájékoztatást egy korábbi ügyféltől. A legtöbb nagyszerű szolgáltató bátran megosztja korábbi kiválóan teljesített nemzetközi fuvar munkáinak sikereit.

Semmi nem okoz annyi nehézséget a logisztika területén, mint hogy a projekt megkezdése előtt nem tudják a munka összes részletét. Szüksége lesz rakodásra, csomagolásra, raktározásra, ismert-e a konténer száma, van e megfelelő rakodógép, targonca az áru mozgatásához? Ezeknek a kérdéseknek az átfutása a megrendelés előtt hozzásegíti ahhoz, hogy jó fuvarozót találjon elfogadható áron.

This entry was posted in Szolgáltatás. Bookmark the permalink.