A Honda Jazz alufelni külseje és paraméterei

Egyértelmű, hogy a könnyűfém keréktárcsák teljesen új megjelenést varázsolnak a kocsinak, azonban nem szabad elfelejteni, hogy nem minden a külső. A rosszul megválasztott Honda Jazz alufelni, azaz a méretben nem passzoló modell sajnos több rosszat tehet a kocsinak, mint jót. Milyet érdemes választani? Ajánlott előbb kitérni az alapanyagra, hiszen attól is sok minden függ.

Nyáron például jobb választás a Honda Jazz alufelni, nem pedig az acél keréktárcsa. Ezzel szemben a sós lé és a fagy káros hatásaival terhes téli szezonban az olcsóbb acélfelni jelenthet jó megoldást. Mivel ez a keréktárcsa annyira nem szép, megéri annak a külsejét feldobni egy dísztárcsával.
A választáskor az is számít, hogy milyen a kocsi, illetve milyen a sofőr vezetési stílusa.

Nem vitás, hogy akinek egy sportosabb verdája van, a peresebb gumi mellett kell döntsön, amihez a nagyobb átmérővel rendelkező Honda Jazz alufelni dukál. Egyesek szerint ez ront a kényelmi érzeten vezetés közben, de az is biztos, hogy cserébe sokkal több visszajelzés érkezik az útról, illetve a kormányzás is precízebb lesz.

Az átmérő mellett a felszerelhető szélességet is megszabja a gyártó, persze opciók ezen a téren is vannak. A keskenyebb Honda Jazz alufelni és abroncs együttese komfortosabb, illetve nem terheli annyira a futóművet, sőt, javul a fogyasztás is. Ezzel ellentétben a szélesebb kerekeket jobban megvezetik az út hibái és nagyobb étvágyat eredményeznek a nagyobb tömegük vagy ellenállásuk miatt.

A Seat Leon alufelni kiválasztása méretek alapján

Amikor egy új keréktárcsa megvételére kerül sor, kötelező tudni a fő paramétereket. A Seat Leon alufelni felfogatási osztóköre és szélessége, átmérője és agyátmérője is fontos, illetve nem szabad megfeledkezni az ET értékről sem. Az átmérővel bizonyos keretek között rugalmasan bánhat a tulajdonos. A verdához a gyárilag beszerezhető, a típus műszaki dokumentációjában szereplő méretek közül lehet választani. Itt megtalálhatók a különféle méretű Seat Leon alufelni típusokhoz tartozó abroncsméretek is.

This entry was posted in Webshop. Bookmark the permalink.