A gyári mégiscsak jobb

Kicsit át kellett gondolnom a horgászbotgyártás elkezdésének folyamatát és arra jutottam, hogy nem biztos, hogy nekem kell elkészítenem az ipari kemencét hozzá, inkább keresek valami gyári megoldást, ami mind hőkezelő, mind szárító kemenceként alkalmazható lesz nekem.


Ami nagyon fontos, hogy a méretei megfelelőek legyenek, lehetőleg légkeveréses legyen a szárító kemence, illetve, hogy aránylag szűk hőmérséklet tartományon belül, pontosan lehessen állítani a teljesítményét.
Egy ipari kemence erre általában megfelelő megoldás lehet, de nekem fontos, hogy valóban jó, megbízható egységet vásároljak, hiszen a botok előállításához használt alapanyagokat itthon nem könnyű beszerezni. Valójában, nem csak, hogy nem könnyű, de lehetetlen, így Kínából kellett megrendeljem az alapanyagot.
Tudom, ez a mai világban elég negatívan hangzik, de az a helyzet, hogy az általam tervezett horgászbotokhoz használt bambusz, Kína egyik völgyében nő és sehol máshol a világon, így itt, az, hogy kínai, kifejezetten pozitív jelzőnek számít.
Ahogy már anno írtam, elkezdtem magam megépíteni a kemencét, és bár nem lett használhatatlan, közel sem olyan precíz, mint szerettem volna, így váltanom kellett.

This entry was posted in Szolgáltatás. Bookmark the permalink.