A Chia mag a zsálya rokona

Az egészség megőrzése nem szabad csak abban kimerüljön, hogy rendszeresen jár edzeni és egészségesen étkezik. Mellette a megfelelő folyadék fogyasztásra és a különféle hatással bíró főzetek fogyasztása is hasznos lehet a szervezete számára. A Chia mag fehérjékben és rostokban gazdag, azonban nem főzetként fogyasztják, hanem élelmiszerként.

chia magEzt a különleges magot Mexikóban és Amerika déli részén alkalmazzák előszeretettel. A Chia az egyik legjobb forrása az Omega-3 zsírsavnak, utána a lazachús tartalmazza a legtöbb mennyiségben. Azonban a Chia mag 7,5-szer több egészséges zsírsavat tartalmaz, mint a lazachús. Az Omega-3 zsírsavak leginkább élelmiszer útján jutnak be szervezetünkbe.

Ezek többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyek közé sorolhatjuk a linolénsavat, a dokozahexaénsavat és az eikozapentaénsavat. A Chia mag fehérjetartalma a legmagasabb a többi maghoz képest. A fehérje mellett rostot, kalciumot, B-vitamint, Bórt és természetesen Omega-3 zsírsavat is tartalmaz. A Chia magból igazán remek pudingot lehet készíteni. Lepje meg kedvesét egy különleges specialitással! Ráadásul ezt a fajta pudingot még főzni sem kell.

This entry was posted in Szolgáltatás. Bookmark the permalink.